Gepubliceerd: 24 december 2020

De natuur doet wat ze wil

De les die we dit jaar mogen leren, is dat moeder natuur zich niet laat tegenhouden. Waar de mens gestopt wordt in de ratrace van het leven gaat zij vrolijk door. Nieuw leven ontluikt alweer door de zachte temperaturen. Ik hoor de vogels vrolijk fluiten in de tuin. Er is verdeeldheid in families door verschillende denkwijzen, ieder heeft zijn eigen werkelijkheid. Het is maar net waar jouw focus op ligt. Of dit virus nu gecreëerd is in een laboratorium óf door de natuur verspreid wordt, het dwingt ons om na te denken over het leven. De zorg is al jaren overbelast door de vele bezuinigingen, het moest wel een keer misgaan. Uiteraard is het erg verdrietig als je afscheid moet nemen van geliefden en ja dat doet pijn en mogelijk ben je zelfs boos, maar kunnen we nog accepteren dat de dood bij het leven hoort? Het lijkt wel alsof de dood een taboe is.

Wat voor een leven hebben wij eigenlijk? We betalen ons suf aan verzekeringen, belastingen, kosten voor levensonderhoud en worden overspoeld door regels, wetten en verplichtingen. De media brengt ons voornamelijk slecht nieuws en daar worden mensen juist angstig van. Waarom horen we geen goed nieuws? Waarom horen we niet hoeveel mensen er dagelijks weer hersteld zijn of niet ziek zijn geworden na een vastgestelde besmetting? Bijna iedereen heeft chronische stress. Zou dit de bedoeling zijn van het leven? Ik denk het niet.

Waarom vertrouwen we niet op de natuur? Onze lichamen zijn niet gemaakt voor vaccinaties, we hebben een zelfherstellend vermogen en een immuunsysteem. Er zijn manieren om te genezen door jezelf onder de loep te nemen en te kijken waarom je ziek wordt. Durf je naar jezelf te kijken? Naar je angsten en negatieve ervaringen die je onderweg tegenkwam? Heb je gevoelens weggedrukt in plaats van ze de ruimte te geven en te doorvoelen?

Ik wens voor de mensheid dat we terug gaan naar de natuur. Dat de aarde weer liefdevol behandeld wordt en er onder mensen weer oprechte verbindingen ontstaan. Leven vanuit je hart is de enige weg die er voor mij nog is. Geluk is niet in materie te vinden, dat is maar van korte duur. Echte vreugde vind je binnen in jezelf daarvoor is het nodig om de stilte op te zoeken zodat je in contact komt met je gevoel en daarmee met je eigen natuur.

 

 Fijne feestdagen en een goed 2021.

 

Meer blogitems