Gepubliceerd: 24 maart 2021

Geregeerd door angst

Wat zie ik gebeuren in deze crisis?
Angst, overal. Of men het nou eens is met de maatregelen of niet. Aan beide kanten is het veelal angst die regeert.
En als we daar nou eens van een afstand naar kijken, dan zien we dat er bij de meeste mensen totaal geen vertrouwen is in het leven.
Bang om ziek te worden, bang om werk te verliezen, bang om een fout vaccin te krijgen, bang om nog te knuffelen, bang om………
De lijst is eindeloos. En dan het mondkapje dat velen met dikke tegenzin dragen, we kunnen elkaars glimlach niet meer zien. Persoonlijk word ik benauwd en kan ik niet meer fatsoenlijk ademhalen met een mondkapje op, maar de angst om door mijn medemens veroordeeld te worden maakt het mij lastig. Toch voel ik van binnen dat ik het niet meer langer vol kan houden, een innerlijke roep om bevrijding. Het recht om normaal adem te halen zodat mijn lichaam werkt zoals het hoort.
 
Waar is het vertrouwen?
 
Kijk naar de natuur, is daar angst te bespeuren?
Een boom, een vogel, bloemen, zij allen trekken zich niets aan van een virus. Zij accepteren alles wat er is. Regen, sneeuw, hagel, zon en de wisselende seizoenen. Het is de mens die zover van de natuur afgedreven is, dat ze vergeet wie ze is.
 
Zet je t.v. uit, leg je telefoon aan de kant en voel, voel dat je zelf natuur bent. Maak je los van de media met het deprimerende nieuws en geniet van de zon.
De enige zekerheid die we hebben, is dat we allemaal sterven, vroeg of laat. Laat je angst los en leef voordat het te laat is. Ik kies liefde en vertrouwen en geloof in de kracht van de natuur. 💖🍀

 

Meer blogitems