Gepubliceerd: 26 juli 2020

Terug naar de natuur

In deze tijd merk ik dat er steeds meer behoefte is om me te verbinden met de natuur. Het is fijn om het bos en het veen dicht in de buurt te hebben. Op een zondag,  toen we foto’s gingen maken voor mijn website, was het heerlijk om te wandelen in het veengebied. Op een kleine afstand van ons huis, ben je ineens in een andere wereld. Hier is niets dan rust en stilte. Geen autogeluiden, nergens huizen of gebouwen te zien. Vooral in het Buurseveen bij de vlonders vind ik het fijn.

Je kijkt uit over een groot uitgestrekt gebied, je hoort de vogels en ziet insecten krioelen in de waterpoeltjes en je voelt de wind langs je gezicht. Dit is het echte leven. Hier maak je je niet druk om materiële zaken. De dieren maken zich niet druk, ze zijn er gewoon. Net als de zon en de wind.

We waren vlinders aan het spotten Ronald, Lars en ik. Plotseling begon het te regenen. Grote druppels, eerst een paar maar even later kwam het met bakken uit de lucht. We werden kletsnat. Het water stond in onze schoenen, je kon nergens schuilen. Het was nog best een eind lopen naar de auto. Lars vond het prachtig. Hij rende door de plassen en genoot! Onbetaalbaar.

 

Meer blogitems